Politika


1.2.2352 توسط Politika NM
18/06/2024 نسخه‌های قدیمی

درباره‌ی Politika

Када кажем новине мислим Политика

Поштовани، преузмите нашу нову апликацију.

Поред ње، још извесно време на гуглу плеју биће и стара، условно речено апликација، у ствари пречица која је омогућавала приказ садржаја нашег сајта на мобилним уређајима помоћу риспонсив дизајна.

"Политика" је најстарији и најутицајнији дневни лист у овом делу Европе. Први пут се појавила на београдским улицама 25. јануара (по старом календару) 1904. године у тиражу од 2.450 примерака، на четири стране، по цени од пет пара.

Владислав Рибникар، оснивач и одговорни уредник، када је подносио пријаву властима навео је да ће новине бити политичке и независне.

"Политика" је дневник са дугом и богатом традицијом која се због свог угледа и утицаја сматра и једном од националних институција у Србији. Читалачку публику листа "Политика" чине углавном средње ситуирани и високообразовани грађани.

У својој дугогодишњој историји "Политика" је сарађивала са многобројним значајним културним и научном ствараоцима.

Међу сарадницима "Политике" били су и нобеловац Иво Андрић، српски писци и песници Милош Црњански، Бранко Ћопић، Јован Дучић، Бранислав Нушић، Десанка Максимовић، Исидора Секулић، Вељко Петровић и многи други. Своје текстове на страницама "Политике" писали су и сер Винстон Черчил، Томас Ман، Едуард Ерио и други.

профилу По، данас "Политика" спада у дневно-политичке новине које се држе високо-професионалних новинарских стандарда، лист пристојне Србије који негује културу дијалога и слободу изражавања. Лист има више специјализованих редовних додатака، а међу њима најдужу традицију има Културни додатак.

"Политика" се на интернету појавила у септембру 1997. године. У почетку је то била само једна страница са неколико текстова. У протеклих двадесетак година сајт је више пута дограђиван и модернизован.

اطلاعات تکمیلی برنامه

آخرین نسخه

1.2.2352

بارگذاری شده توسط

Andrei Tobă

نیاز به اندروید

Android 4.4+

در دسترس در

نمایش بیشتر

جایگزین Politika

از Politika NM بیشتر دریافت کنید

کشف کنید